SEM beursuitreiking

Afgelopen vrijdag mocht ik spelen op de beursuitreiking van Stichting Eigen Muziekinstrument. Verheugd ben ik om te delen dat ik voor de aanschaf van een prachtige Steinway & Sons concertvleugel een grote bijdrage heb mogen ontvangen van SEM. Ik krijg de gelegenheid om echt op topkwaliteit te studeren… elke dag! Het besef is groot dat deze mogelijkheid zelden haalbaar is voor de jonge pianist. En ik voel me absoluut vereerd dat deze kans aan mij gegund is.

De vleugel uit 1912 is een bijzonder karakteristiek instrument. De kleur- en klankmogelijkheden zijn oneindig. Vanaf het eerste moment wist ik dat dit het instrument was waar ik van jongs af aan al over heb gedroomd. Het instrument voelt als een gesprekspartner, wat mij ontzettend inspireert.  Intussen heeft de vleugel al enig tijdje kunnen opwarmen bij ons huis. Hij klinkt prachtig en ik kijk er erg naar uit om na een goede afregelingsbeurt ook hier te kunnen laten horen hoe hij klinkt.

Een dankwoord voelt wat ondermaats voor wat ik ervoor terugkrijg: het instrument zal waarschijnlijk de rest van mijn leven met me mee gaan. Het betekent voor mij de sleutel naar nieuwe creatieve en muzikale ontdekkingen en eindeloze groei: wat misschien wel het grootste cadeau is van allemaal.

Mijn dank is groot aan de grote sponsor Stichting Eigen Muziekinstrument, alle donateurs van de crowdfunding en iedereen die mij in dit proces heeft ondersteund. In het bijzonder aan Koen die blindelings mij erop heeft vertrouwd dat de vleugel in huis zou passen… (en ja hij past!)