Prelude

Al op vroege leeftijd kwam ik in aanraking met muziek. Als verlegen 4-jarig meisje deed ik het liefst wat mijn grote zus deed. Zij zat op vioolles, dus begon ik ook met vioolspelen. Alhoewel de viool natuurlijk een prachtig instrument is kwam ik tijdens het spelen op een huiskamerconcertje erachter dat het instrument dat mij begeleidde eigenlijk nóg veel mooier is. Gegrepen door de klanken, harmonieën en lagen in de muziek kon ik mijn aandacht maar op één doel vestigen: pianospelen.

Ik heb het geluk gehad dat ik al vanaf jonge leeftijd begeleid werd door serieuze docenten en op beide instrumenten van een veelzijdige, muzikale opleiding genoot in Rotterdam, beginnend op het Hellendaal Muziekinstituut. Ik raakte verknocht aan de stad en de creatieve en dynamische sfeer op het Rotterdamse conservatorium en mocht piano gaan studeren op Codarts. Als student heb ik veel verschillende en mooie ervaringen mogen opdoen met het spelen van kamermuziek en het soleren met orkest. Het heeft me doen laten ervaren dat communicatie middels muziek en het samenkomen van klank en spel zich tot een magische samensmelting verheft.

Gedreven om me pianistisch verder te ontwikkelen ben ik op zoek gegaan naar de docenten die me daarbij konden helpen. Tot op de dag van vandaag voel ik me aangemoedigd en geïnspireerd door het enthousiasme, de toewijding en het vakmanschap die mijn docenten aan mij over hebben weten te dragen. Ik sta aan het begin van mijn professionele ontwikkeling en ben ik vereerd de kans te krijgen hetzelfde te mogen doen door het coachen van jong piano talent. De wisselwerking tussen het lesgeven en het geven van concerten werkt als een verrijking voor de muzikale communicatie die mij mijn leven lang zal blijven inspireren. Wat ik leer tijdens mijn concerten neem ik mee naar mijn lessen en wat ik leer van het lesgeven neem ik mee het podium op.

Een sterke passie voor het belichten van Nederlandse muziek en componisten brengt mij tot de leukste gesprekken en samenwerkingen met musici en componisten. Door Nederlandse composities te betrekken bij mijn muzikale avonturen streef ik ernaar de Nederlandse tak van de klassieke muziek haar verdiende ruimte geven. Zo verheug ik me enorm op komend seizoen van het Rietveld Theater waar ik de serie klassieke concerten op dit onderwerp heb geprogrammeerd en de beste musici heb uitgenodigd die hier met al hun passie en toewijding op inspelen.