Ellyne Wieringa is een getalenteerd pianiste en veelgevraagd soliste en kamermusicus. Haar optredens worden geprezen om hun gevoeligheid in spel en warmte in klank en communicatie. Ellyne ontving diverse prijzen en beurzen, waaronder van Stichting Eigen Muziekinstrument, Willem Mengelbergfonds, Jeunesses Musicales Deutschland, Grote Kamermuziekprijs (finalist), Goodmesh Concours (halve finalist met eervolle vermelding). Als pianiste reageert Ellyne op creatieve samenwerkingen en geeft ze in het bijzonder aandacht aan onderbelichte Nederlandse componisten en hun werken.

Ellyne studeerde in Nederland aan de conservatoria van Rotterdam (Codarts) en Groningen (Prins Claus Conservatorium) bij o.a. Bart van de Roer en Paul Komen. Ze nam deel aan verschillende opleidingsprogramma’s en academies, waaronder het European Music Institute Vienna (AT). Als kamermusicus heeft Ellyne met verschillende ensembles gestudeerd. Ze werd toegelaten tot de Pianoduo Academy in Amsterdam bij het Pianoduo Scholtes-Janssens. Als pianotrio werd ze geselecteerd voor deelname aan de European Chamber Music Academy (UK) en de prestigieuze kamermuziekmasterclass Jeunesses Musicales in Weikersheim, Duitsland.

De afgelopen jaren heeft Ellyne veel opgetreden op diverse podia en festivals in binnen- en buitenland, zoals het Aurora Festival (NL), Residart Festival (IT) en Festival d’Anniviers (CH) . Als soliste trad zij op met de dirigenten Wiecher Mandemaker, Arie van Beek, Stef Collignon en het Rotterdams Symfony Chorus, Codarts Symfony Orchestra en het Nijmeegs Strijkersgilde. Met dit laatst genoemde orkest soleerde ze in het Eerste Pianoconcert van Sjostakovitsj.

Als docent wordt Ellyne regelmatig uitgenodigd voor openbare masterclasses. Ze geeft les aan Codarts, het conservatorium van Rotterdam, en het Codarts Lyceum. Op het Lyceum begeleidt Ellyne jong piano- en kamermuziektalent, die toegelaten zijn tot het vooropleidingstraject van het conservatorium.

Ellyne verzorgt de artistieke programmering van de serie klassieke concerten in het Rietveld Theater in Delft. Ze vindt het leuk om een gevarieerde serie samen te stellen waarbij ze talentvolle jonge professionals een podium geeft.