Ellyne Wieringa is een jonge pianiste, docent en kamermusicus uit Nederland. Haar spel wordt geprezen om haar gevoeligheid, warmte en kleur. Als pianiste geeft Ellyne in het bijzonder aandacht aan onderbelichte Nederlandse componisten en hun werken. Ook speelt ze graag in op nieuwe creatieve ideeën, onder andere door interdisciplinaire samenwerkingen aan te gaan. Als soliste en kamermusicus heeft Ellyne verschillende erkenningen en beurzen ontvangen en speelt ze concerten in grotere en kleinere sferen. Stichting Eigen Muziekinstrument heeft Ellyne ondersteund middels een grote bijdrage voor de aankoop van een Steinway & Sons concertvleugel.

Ellyne studeerde in Nederland aan de conservatoria van Rotterdam (Codarts) en Groningen (Prins Claus Conservatorium) bij o.a. Bart van de Roer en Paul Komen. In kamermuziekverband heeft Ellyne deelgenomen aan verschillende opleidingsprogramma’s.  Voor een periode van drie jaar heeft Ellyne de Pianoduo Academy gevolgd in Amsterdam bij het Pianoduo Scholtes-Janssens. In de ensemblevorm pianotrio heeft ze deelgenomen aan de prestigieuze kamermuziek masterclass Jeunesses Musicales in Weikersheim in Duitsland.

De afgelopen jaren heeft Ellyne veel in verschillende zalen en festivals in binnen- en buitenland gespeeld. Zo heeft ze als soliste samengewerkt met de dirigenten Wiecher Mandemaker, Arie van Beek, Stef Collignon en het Rotterdam Symphony Chorus, Codarts Symphony Orchestra en het Nijmeegs Strijkersgilde. Met het laatst genoemde orkest heeft ze gesoleerd met het eerste pianoconcert van Shostakovich.

Ellyne verzorgt de programmering voor de serie kamermuziek concerten in het Rietveld Theater in Delft. Met veel plezier stelt ze een afwisselende serie samen waar ze getalenteerde jonge professionals een podium geeft. Als docent is Ellyne verbonden aan Codarts, het conservatorium van Rotterdam, en het Codarts Lyceum. Op het Codarts Lyceum doceert Ellyne hoofdvak piano en kamermuziek aan jong piano talent.