Codarts Lyceum

Op het Codarts Lyceum geef ik hoofdvak piano en kamermuziek aan leerlingen die op het conservatorium een vooropleiding combineren met hun middelbare school. Jonge muzikale talenten krijgen extra muzieklessen en muzikale activiteiten om zo de focus te kunnen leggen op hun vroege ontwikkeling als musicus. Aan mij de bijzondere taak om de jonge bevlogen pianisten en ensembles te begeleiden in deze belangrijke en inspirerende periode van hun muzikale leven. 

Aan mijn pianoklas geef ik invulling door naast de individuele pianolessen ook pianoduolessen en groepslessen te verzorgen. Ook vindt er tweemaal per jaar een piano-klasconcert plaats en een kamermuziekconcert dat ik buiten de school organiseer. Hou mijn website in de gaten voor de concerten met mijn leerlingen en ensembles van het Codarts Lyceum.

Codarts, vakmethodiek

Aan Codarts, het conservatorium van Rotterdam, geef ik piano-educatie, vakmethodiek, aan de piano studenten van het conservatorium. De studenten die in het 3e en 4e jaar van de bachelor zitten krijgen van mij les in piano-pedagogiek, -didactiek en -methodiek. De studenten leren de basis in het lesgeven en krijgen ruimte zichzelf te ontwikkelen als pianodocent.

Ik nodig de studenten uit om interne en externe stages te lopen in het piano-educatie werkveld. Een leuke samenwerking die daaruit voortkomt is dat ik samen met mijn stage-studenten jaarlijks een Muziek Fantastiek workshop organiseer, waar zij zelf het voortouw nemen in het didactische gedeelte van de workshop. Ook krijgen de studenten gelegenheid om met de jonge pianotalenten van het Codarts Lyceum piano-gerelateerde onderwerpen uit te diepen tijdens onze interactieve groepslessen.