Rixt Swierstra

Ik hoop nog vele jaren bij Ellyne lessen te mogen volgen, bij haar ben ik voor mijn gevoel nooit uitgeleerd!

Van jongs af aan speel ik al piano, maar in de zesde klas van de middelbare school ben ik ermee gestopt. Ik had te weinig tijd en motivatie om te oefenen. Tijdens mijn vervolgstudie merkte ik dat ik de plezier van muziek maken erg miste, en besloot weer pianolessen te nemen. Door de lessen bij Ellyne heb ik het plezier van pianospelen weer helemaal herontdekt! Nog steeds heb ik af en toe weinig tijd en motivatie om te oefenen, maar na een les bij Ellyne kom ik altijd met een lach thuis. 

De lessen zijn zowel gestructureerd als variërend. Zo zorgen de wekelijkse toonladder- en Hanon oefeningen voor een goede basis en vingervlugheid. De variatie in de lessen ervaar ik bij het analyseren en het spelen van de stukken. Elke week leer ik weer iets nieuws over goed luisteren, ontspannen spelen en een verhaal vertellen door muziek. Daarnaast heeft Ellyne altijd wel een goeie tip als ik vastloop.

Ik geniet volop van de wekelijkse lessen. De regelmaat zorgt ervoor dat ik blijf ontwikkelen, wat na 3 jaar lessen bij Ellyne steeds duidelijker wordt. Nieuwe stukken worden door Ellyne voorgedragen, waarna ik zelf een keuzen mag maken. Het niveau is altijd een leuke uitdaging; een mogelijkheid tot ontwikkeling zonder ‘te veel in één keer’ te doen. Ik hoop nog vele jaren bij Ellyne lessen te mogen volgen, bij haar ben ik voor mijn gevoel nooit uitgeleerd!

  • Rixt Swierstra | Wetenschappelijk medewerker at CPB Netherlands Bureau for Economic Policy Analysis