Nienke van Iperen

Ellyne is een geweldige pianiste, een kundig docent en prachtig mens.

Ellyne is onuitwisbaar op ons pad gekomen. We hebben enorm genoten van haar muzikaliteit, haar deskundigheid én gezelligheid. Ze heeft ons hele gezin geïnspireerd om ieder op zijn manier muziek te (blijven) maken. Als kind heb ik pianoles gehad, maar daarna nooit meer gespeeld. Ellyne wist feilloos aan te sluiten bij mijn niveau én me uit te dagen andere stukken te spelen dan ik altijd had gedaan.

Dat is iets dat ik meeneem in mijn dagelijks leven, op allerlei vlakken. Is er een moeilijkheid? Probeer het te isoleren en te verbeteren voor je weer naar het grotere geheel gaat kijken. Ellyne is een geweldige pianiste, een kundig docent en prachtig mens.

Ze heeft me zoveel meer geleerd over de muziek dan alleen de juiste noten spelen. Ik heb zowel genoten van deze verdieping in achtergrond van de componisten als de technische en muzikale kant van de stukken. Wat me het meest is bijgebleven is ‘het leren leren’. In plaats van een stuk steeds maar weer van vooraf aan op te starten en dus steeds weer op dezelfde plek te struikelen, leerde ze me het probleem te isoleren. Dit kleine stukje, soms een paar tellen lang, namen we onder de loep en liet ze mij effectief herhalen. En ineens lukt het wel om het hele stuk zonder haperingen te spelen!

  • Nienke van Iperen | Supervisor en Coach voor Medici, huisarts