Maartje Veraart

Ik ben blij om bij Ellyne les te mogen hebben, want ik heb al zoveel geleerd en ik zit nu weer heel vaak met veel plezier achter de piano!

Ik speel al sinds ik me kan herinneren piano en ik heb dit altijd met veel plezier gedaan. Na mijn middelbare school ben ik gestopt met lessen. Ik merkte al snel dat de discipline van het les hebben invloed heeft op je pianospel. Het lukte me niet meer om regelmatig te spelen en zelfstandig nieuwe stukken te leren. Omdat ik het heel erg miste om achter de piano te zitten en muziek te maken ben ik via een vriendin bij Ellyne les gaan nemen.

Het leren van nieuwe muziek gaat op een gestructureerde manier, maar tegelijkertijd laat ze de vrijheid om zelf te ontdekken en te experimenteren. Hierdoor kan je echt je eigen draai geven aan een stuk. Achteraf vraagt ze me altijd wat ik het meest geleerd heb. Waardoor je uitgedaagd wordt om hier over na te denken en mee te nemen in je nieuwe stukken.

Ellyne motiveert me om niet te stoppen als het moeilijk wordt en om een stuk écht af te maken. Soms zijn er moeilijke delen in een stuk, of wil je zo snel mogelijk door naar een nieuw stuk. Maar door haar aanmoediging heb ik al na een jaar een heel nieuw repertoire dat ik kan spelen.

Ik ben blij om bij Ellyne les te mogen hebben, want ik heb al zoveel geleerd en ik zit nu weer heel vaak met veel plezier achter de piano!

  • Maartje Veraart | Graduate student Computer Science, TU Delft & Cyber security analyst