Klantaanbevelingen

Ik ben blij om bij Ellyne les te mogen hebben, want ik heb al zoveel geleerd en ik zit nu weer heel vaak met veel plezier achter de piano!

Ik speel al sinds ik me kan herinneren piano en ik heb dit altijd met veel plezier gedaan. Na mijn middelbare school ben ik gestopt met lessen. Ik merkte al snel dat de discipline van het les hebben invloed heeft op je pianospel. Het lukte me niet meer om regelmatig te spelen en zelfstandig nieuwe stukken te leren. Omdat ik het heel erg miste om achter de piano te zitten en muziek te maken ben ik via een vriendin bij Ellyne les gaan nemen.

Het leren van nieuwe muziek gaat op een gestructureerde manier, maar tegelijkertijd laat ze de vrijheid om zelf te ontdekken en te experimenteren. Hierdoor kan je echt je eigen draai geven aan een stuk. Achteraf vraagt ze me altijd wat ik het meest geleerd heb. Waardoor je uitgedaagd wordt om hier over na te denken en mee te nemen in je nieuwe stukken.

Ellyne motiveert me om niet te stoppen als het moeilijk wordt en om een stuk écht af te maken. Soms zijn er moeilijke delen in een stuk, of wil je zo snel mogelijk door naar een nieuw stuk. Maar door haar aanmoediging heb ik al na een jaar een heel nieuw repertoire dat ik kan spelen.

Ik ben blij om bij Ellyne les te mogen hebben, want ik heb al zoveel geleerd en ik zit nu weer heel vaak met veel plezier achter de piano!

  • Maartje Veraart | Graduate student Computer Science, TU Delft & Cyber security analyst

Ik hoop nog vele jaren bij Ellyne lessen te mogen volgen, bij haar ben ik voor mijn gevoel nooit uitgeleerd!

Van jongs af aan speel ik al piano, maar in de zesde klas van de middelbare school ben ik ermee gestopt. Ik had te weinig tijd en motivatie om te oefenen. Tijdens mijn vervolgstudie merkte ik dat ik de plezier van muziek maken erg miste, en besloot weer pianolessen te nemen. Door de lessen bij Ellyne heb ik het plezier van pianospelen weer helemaal herontdekt! Nog steeds heb ik af en toe weinig tijd en motivatie om te oefenen, maar na een les bij Ellyne kom ik altijd met een lach thuis. 

De lessen zijn zowel gestructureerd als variërend. Zo zorgen de wekelijkse toonladder- en Hanon oefeningen voor een goede basis en vingervlugheid. De variatie in de lessen ervaar ik bij het analyseren en het spelen van de stukken. Elke week leer ik weer iets nieuws over goed luisteren, ontspannen spelen en een verhaal vertellen door muziek. Daarnaast heeft Ellyne altijd wel een goeie tip als ik vastloop.

Ik geniet volop van de wekelijkse lessen. De regelmaat zorgt ervoor dat ik blijf ontwikkelen, wat na 3 jaar lessen bij Ellyne steeds duidelijker wordt. Nieuwe stukken worden door Ellyne voorgedragen, waarna ik zelf een keuzen mag maken. Het niveau is altijd een leuke uitdaging; een mogelijkheid tot ontwikkeling zonder ‘te veel in één keer’ te doen. Ik hoop nog vele jaren bij Ellyne lessen te mogen volgen, bij haar ben ik voor mijn gevoel nooit uitgeleerd!

  • Rixt Swierstra | Wetenschappelijk medewerker at CPB Netherlands Bureau for Economic Policy Analysis

Ellyne is een geweldige pianiste, een kundig docent en prachtig mens.

Ellyne is onuitwisbaar op ons pad gekomen. We hebben enorm genoten van haar muzikaliteit, haar deskundigheid én gezelligheid. Ze heeft ons hele gezin geïnspireerd om ieder op zijn manier muziek te (blijven) maken. Als kind heb ik pianoles gehad, maar daarna nooit meer gespeeld. Ellyne wist feilloos aan te sluiten bij mijn niveau én me uit te dagen andere stukken te spelen dan ik altijd had gedaan.

Dat is iets dat ik meeneem in mijn dagelijks leven, op allerlei vlakken. Is er een moeilijkheid? Probeer het te isoleren en te verbeteren voor je weer naar het grotere geheel gaat kijken. Ellyne is een geweldige pianiste, een kundig docent en prachtig mens.

Ze heeft me zoveel meer geleerd over de muziek dan alleen de juiste noten spelen. Ik heb zowel genoten van deze verdieping in achtergrond van de componisten als de technische en muzikale kant van de stukken. Wat me het meest is bijgebleven is ‘het leren leren’. In plaats van een stuk steeds maar weer van vooraf aan op te starten en dus steeds weer op dezelfde plek te struikelen, leerde ze me het probleem te isoleren. Dit kleine stukje, soms een paar tellen lang, namen we onder de loep en liet ze mij effectief herhalen. En ineens lukt het wel om het hele stuk zonder haperingen te spelen!

  • Nienke van Iperen | Supervisor en Coach voor Medici, huisarts