Van Eigen Bodem

Programmering Rietveld Theater | Nederlandse muziek

Bij het Rietveld Theater in Delft krijgt Ellyne de ruimte series klassieke concerten te organiseren. In het concertseizoen 2023-2024 geeft Ellyne daar graag aandacht aan Nederlandse componisten. Nederlandse muziek is een interesse van Ellyne die over de jaren heen is uitgegroeid tot een passie voor dit veelzijdige en inspirerende oeuvre. In de serie Van Eigen Bodem gaat Ellyne samen met gewaardeerde collega-musici op zoek naar het fijne van de Nederlandse kamermuziek:

Van Eigen Bodem

Onze Nederlandse componisten. Waar zijn die eigenlijk?

Vanaf 16 november start de kamermuziek serie Van Eigen Bodem. In dit seizoen laten bevlogen ensembles horen hoe zij op zoek zijn gegaan naar Nederlandse muziek. Aanzien voor componisten uit de twintigste eeuw groeit; op te maken uit de populariteit van Henriëtte Bosmans, Leo Smit en Henk Badings. Maar ook Julius Röntgen en verrassend veel andere componisten uit ons thuisland krijgen in dit seizoen hun welverdiende klank. Van Eigen Bodem dient als een sierlijke uitnodiging om u te vereenzelvigen met een schat aan Nederlandse muziek.

Jonge kamermusici geven een oranje tint aan de klassieke concerten in deze serie: een uiteenlopend seizoen met cross-overs tussen klassiek en tango, Bach van de rising star celliste Jobine Siekman en zelfs nieuwe muziek van eigen bodem. Het rijke aanbod in de instrumentatie geeft voor elk wat wils. Het einde van het seizoen wordt joviaal afgesloten met jong talent van Codarts, het conservatorium van Rotterdam.

In het Rietveld Theater is er altijd ruimte voor passie en plezier! Daarom zijn we zeer verheugd jonge talenten en gewaardeerde amateurmusici uit te kunnen nodigen om in het voorprogramma te verschijnen voorafgaand aan elk concert. Waardevolle samenwerkingen zijn hierdoor ontstaan met de talenten van de Havo en VWO voor Muziek en Dans van het conservatorium van Rotterdam en gepassioneerde amateurmusici van Delftse bodem.

Meer over het komende seizoen volgt snel