Campagne Muziek Fantastiek

Crowdfunding Muziek Fantastiek 

Ga naar Campagne Voordekunst 

Muziekanimatievideo’s van en voor kinderen waarin hun eigen fantasie tot leven komt op klassieke muziek!

Campagnefilmpje Muziek Fantastiek – Crowdfunding Voordekunst

Intro  

Als klassiek pianiste en pianodocente word ik al langere tijd gegrepen door de belangrijke invloed die de fantasie en muzikale verbeelding kan hebben op de uitvoering van muziek. Luisteren naar een professioneel musicus, een kind of amateur die in de muziek leeft met zijn muzikale verbeelding opent nieuwe werelden. Middels een fantasierijke beleving ontstaat er samenspel tussen de muziek, de uitvoerende en toehoorder. 

Als kind werd ik zelf buitengewoon geïnspireerd door de films Fantasia van Disney. Nu ik als professioneel musicus muziek beter begrijp dan 20 jaar geleden, weet ik dat die films van Disney waanzinnig goed zijn gemaakt. Gedacht vanuit de muziek komt het klassieke repertoire waardig tot zijn recht. De animatie met een rijke fantasie voegt een hele nieuwe dimensie toe aan de muziek wat vooral als kind indrukwekkend was om naar te luisteren, te kijken en vervolgens te beleven. Door muziek onder animatie te plaatsen en animatie onder muziek te plaatsen versterken ze elkaar. Tijdens mijn ontwikkeling als pianiste heb ik vaak aan deze films teruggedacht en hebben ze me op een gunstige manier beïnvloed en geholpen.   

Dit smaakt naar meer!   

Wat en Wie

Muziek Fantastiek wordt een educatief en multidisciplinair project. Ik wil toegankelijke muziekanimatievideo’s maken voor jonge kinderen. In de video’s gebruiken we figuurtjes die kinderen zelf hebben getekend zodat hun eigen fantasie tot leven komt op klassieke muziek! Dit doe ik in samenwerking met regisseur en visueel kunstenaar Udo Prinsen. Samen maken we de verhalen op klassiek repertoire met het onderwerp Natuur&Fantasie.

Doel

 Het doel van dit project is om zowel de muzikale als de beeldende fantasie van jonge kinderen te stimuleren, middels verhalen over natuur en onze Moeder Aarde.  
Ik wil een steentje bijdragen aan de toekomst van muzikaal en creatief Nederland. Ik wil onze kleine kijkers de rijkdom geven die ik ook gegund heb gekregen. Door een verhaal te maken op actuele onderwerpen kunnen we aansluiten op de belevingswereld van de kinderen.  

Elke video is indirect een ode aan onze Moeder Aarde. De boodschap is dat als we schoonheid in de natuur ontdekken, we schoonheid overal om ons heen kunnen zien. We willen de kinderen laten inzien dat als we de natuur bewonderen, respecteren en beschermen, dat zij er ook voor ons zal zijn. Juist in deze tijden van klimaatcrisis vinden wij het essentieel onze kinderen te inspireren om in goede balans te leven met onze planeet.

Daarnaast wil ik niet alleen onze volgende generaties van muzikaal en creatief Nederland de kans geven om hun fantasie en muzikale verbeelding te ontwikkelen, maar ook de kans geven om op jonge leeftijd klassieke muziek te ontdekken op een toegankelijke manier. Het klassieke repertoire leent zich uitstekend voor het vertellen van verhalen. Het zit vol met fantasierijke werelden en inspiratie uit de natuur. Als pianiste heb ik een oneindig gevarieerd pianorepertoire tot mijn beschikking dat ik graag wil inzetten voor Muziek Fantastiek. 

Beluister de boodschap van Suzanne Zijderveld! Zij is harpiste en muziekdocente op basisscholen.

Hoe en Help

Deze video’s willen we beschikbaar stellen voor jongere kinderen binnen en buiten de klaslokalen. Het zijn afzonderlijke video’s en kunnen zonder lesprogramma bekeken worden. Maar Udo en ik vinden het belangrijk dat de kinderen ook op een interactieve manier zullen kijken en luisteren, zodat zij al doende leren over het onderwerp. Door een lesplan te ontwikkelen en bij elke video een lesbrief te maken, maken we de video’s toegankelijk voor gebruik door muziekdocenten en groepsleerkrachten op basisscholen.

We gaan beginnen met het maken van één korte video, een zogenaamde pilot, een proof of concept. De pilot gaan we gebruiken uitgevers, omroepen en ontwikkelaars van lesmethodes enthousiast te maken voor samenwerking, zodat we ondersteuning kunnen vinden in het maken van meerdere video’s en een groter bereik krijgen met Muziek Fantastiek. Tijdens het maakproces van de pilot kunnen we ontdekken wat goed werkt. Als u ons helpt deze te financieren helpt u ons uiteindelijk Muziek Fantastiek uit te werken naar een groter plan.

Begroting

Vanaf het begin af aan streven we naar het maken van een professionele en sterke video zodat we direct naar het resultaat kunnen toewerken die we voor ogen hebben. Hiermee kunnen we met de pilot een realistisch product presenteren die voldoet aan onze kwalitatieve eisen.  
Om een eerste video uit te kunnen brengen komen we nog financiële middelen tekort. Het is belangrijk elke kunstenaar en zelfstandige ondernemer goed te kunnen betalen, zeker in deze onzekere tijden. Uw bijdrage willen we inzetten voor het maken van professionele muziekopnamen en het tegemoetkomen van de artistieke ontwikkelaars, de aankleding van de opnamelocatie (denk aan de inrichting en de benodigdheden als bladmuziek), plus de inname van Voordekunst van het opgehaalde bedrag.

Wij hebben uw hulp hard nodig! En vergeet niet, een groen bewust Nederland heeft u misschien nog wel harder nodig!

Ga hier naar de campagnepagina van Muziek Fantastiek bij Voordekunst.

Doneer aan Muziek Fantastiek en help mee aan een groen, muzikaal en fantasTieSCH Nederland!

fantasTieSCH Bedankt!