Biografie

Ellyne is een gewaardeerd concertpianiste, actief in binnen- en buitenland als solist en kamermusicus.  Ze is met regelmaat te horen in zowel grote zalen als bij intiemere gelegenheden. Zo heeft ze meerdere malen in de Grote Zaal van De Doelen gespeeld, o.a. met het Codarts Symphony Orchestra o.l.v. van Arie van Beek en met het Rotterdam Symphony Chorus o.l.v. Wiecher Mandemaker in een uitverkochte Grote Zaal. Ook was ze meerdere malen live te horen op Radio 4, waaronder live uitgezonden vanuit de Spiegelzaal in het Concertgebouw van Amsterdam. Vorig jaar was Ellyne uitgenodigd om te soleren met het Eerste Pianoconcert van Shostakovich i.s.m. het Nijmeegs Strijkersgilde o.l.v. Stef Collignon.

In de afgelopen jaren heeft Ellyne vele masterclasses mogen ontvangen van vooraanstaande concertpianisten, zoals Jean-Bernard Pommier, Pascal Devoyon, Igor Roma, Joseph Moog, Ilona Timchenko, Juan Zurutuza, Nata Tsvereli, Kathryn Stott en Roy Howard. Ze heeft deelgenomen aan meerdere zomercursussen zoals de Masterclass Apeldoorn en het Peter de Grote Festival in Groningen. Op het Peter de Grote Festival was ze ook geprogrammeerd voor verschillende concerten en heeft ze in het kader van de ‘Summer Academy’ een Eervolle Vermelding mogen ontvangen voor Oustanding Musicianship. Mede dankzij de financiële ondersteuning van het Willem Mengelberg Fonds heeft Ellyne in de zomer van 2019 kunnen deelnemen aan het European Music Institute Vienna, waar ze speciaal voor de studie van het repertoire van Schubert masterclasses heeft gevolgd bij de Britse pianist Martin Hughes.

Tijdens haar studie was Ellyne actief in meerdere ensembles, waaronder Pianoduo Elan. Met Elan heeft Ellyne haar verdiept in de kunst van het pianoduospel. Zo is het duo drie jaar lang verbonden geweest aan het Pianoduo Festival Academy en heeft het langdurige coaching ontvangen van de internationaal bekende pianoduo`s Scholtes-Janssens en Silver-Garburg. Naast het pianoduospel heeft Ellyne ook veel andere grote kamermuziekwerken uitgevoerd, waaronder pianokwintetten en -trio’s, en de wereldpremière van een bewerking van de ‘Rhapsody in Blue’ van G. Gershwin voor piano en blaaskwintet, gearrangeerd door Andrea Coppini.

Afgelopen zomer heeft Ellyne haar Master of Music-degree behaald op het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Daar heeft ze gestudeerd bij de Nederlandse pianist Paul Komen. Haar master-thesis heeft Ellyne toegewijd aan een onderzoek naar de illusie van legato op de piano. De Bachelor, alsmede de vooropleiding heeft ze gevolgd bij Bart van de Roer en Stéphane de May op Codarts, het conservatorium van Rotterdam.

Naast het opbouwen van een veelbelovende carrière als concertpianiste, zet Ellyne haar ook sterk in als pianodocente. Met overtuiging en passie deelt ze graag haar kennis aan jonge talenten en ieder ander die gemotiveerd is piano te willen leren spelen, in het bijzonder ook aan mindervalide personen.